Atölyeler

* Atölyeler hakkında detaylı bilgi almak için: bilgi@yaziciziceki.com

Hikâyelerini Keşfet

Bu atölye üç bölümden oluşan, dünyayla kurduğumuz bağı fark etmenizi sağlayan, hikâyelerimizi ortaya çıkaran ve farklı bakış biçimlerini deneyimleten bir potansiyeli ortaya çıkarma atölyesidir.

Yazmaya hazırlayıcı bu atölye ile yazma kaygısını, korkusunu ve yazmaya başlama konusundaki sıkıntıları yenebilir, yazının iyileştirici gücünden faydalanabilirsiniz.

Bu atölye, anlatım, uygulamalar ve yazı alıştırmaları üzerinden ilerler. Üç modül olarak tasarlanmıştır.

1-   Fark Ediş

2-   Anlatış

3-   Yaratıcı Bakış

Bu çalışmada bol bol yazacağız. Yazarken kendi iç dünyamızı keşfedeceğizNeden yazdığımızı ve yazının iyileştirici gücünü anlayacağız. Yaşadıklarımız ve gördüklerimiz hakkında daha önce düşünmediklerimizin farkına varacağız. Yazmamıza engel oluşturan durumları keşfedeceğiz; bu engelleri aşmanın yollarını bulacağız. Yazarak kendimizi ifade etme becerimizi geliştireceğiz. Konu bulmadaki sıkıntıları gidereceğiz. Yazabildiğimizi göreceğiz, yazma becerimizi daha ileriye taşımak istersek yaratıcı yazarlık ve öykü atölyeleri öncesinde üzerinde oynayabileceğimiz birçok malzeme biriktireceğiz.

Alice ile Zamanın İçinde

Bu atölyede Lewis Carroll’un Alice Harikalar Diyarında adlı eserinden yola çıkarak Beyaz Tavşan’ın izinde tavşan deliğinden giriyoruz. Kitabın hikayesiyle birlikte 1800lü yılların İngiltere‘sinde dolaşıp, Carroll’u tanıyoruz. Kitabın etkilediği ve bize işaret ettiği yolların fazlalığı karşısında heyecanımız artıyor. Delilik ve zaman çevresinde bugünkü yaşantılarımızı düşünmek, hızla akan hayatımızın içinde küçük bir mola oluyor bize.

Atölye sonunda Alice, bir sürü kapının bulunduğu bir salonun kapısını aralıyor size. Salonda mı kalacaksınız? Salondaki bir kapıdan girmeyi mi seçeceksiniz? Hangi kapıyı seçeceksiniz? Arkanızı dönüp gidecek misiniz?

“-Burada kim deli değil ki! Ben deliyim. Sen delisin.

-Nereden biliyorsun benim deli olduğumu?

-Öyle olmalısın, yoksa buralara gelmezdin.”

İş İnsanları için Yazılı İletişim

Günlük ve yaşantımızda yazı, iletişimimizin vazgeçilmez parçası. Elektronik postalar yazıyoruz, teklifler gönderiyoruz, sosyal medyada keyifli anlarımızı paylaşıyoruz, bloglar yazıyoruz, arkadaşlarımıza yorumlar yapıyoruz, Whatsapp’ta yazışıyoruz.

Zaman zaman kimimiz yazmaktan kaçıyor, kimimiz yazarken fazlasıyla vakit kaybettiğini düşünüyor, kimimiz ise gereksiz yazışmaların ve e-postaların arasında kaybolduğu için isyan ediyor.

Bu atölyede tüm bu karmaşa ve ihtiyacın içinde yazdıklarınızın farkına varacak, düşündüklerinizi yazıya dökecek, amacına ulaşan yazılarla bu alanda kendinizde bir fark yaratmaya başlayacaksınız.

Kurumsal Atölyeler

Bu atölyeler, yazmanın matematiğini belli başlıklar altında toplayan, yaratıcılığı ve yetkinlikleri geliştiren, kişisel gelişime ve iş yaşamına katkı sağlayan atölyelerdir.

Çalışanlarınız bu atölyeler aracılığıyla analitik düşünme, yaratıcılık, kişisel gelişim, motivasyon, ifade gücü, empati, odaklanma, süreç yönetimi, planlama, iletişim becerileri, hobi edinme konularında gelişim ve dönüşüm sağlayacak.

Öğretmenlere Yönelik Atölyeler

Bu atölyeler öğretmenlerin okulda teknik, yaratıcı ve sanatsal yazı alanındaki ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde planlanmıştır.